top of page

Yerinde Halı Temizliği Nasıl Yapılır?

Güncelleme tarihi: 14 Haz

Halıların alınmadan yerinde temizlenmesi hizmetini sunarken birçok unsura dikkat ediyoruz. Son teknoloji ekipmanlar ve uzman ekibimiz ile sağlıklı ve derinlemesine bir halı temizliği gerçekleştiriyoruz. Yerinde nasıl halı temizliği yapılır merak edenler için sunduğumuz hizmeti şu şekilde açıklamak mümkündür.

  • Öncelikle ilk temizlik aşaması olan görünür toz ve kirler süpürme işlemi ile temizlenir.

  • Daha sonrasında spesifik olarak leke temizliğe işlemine başlanır. Bu yerinde halı temizliği kapsamında uygulanan bir diğer işlemdir.

  • Halıdaki gözle görülür, derinlemesine olan lekelere özel temizlik işlemi uygulanır.

  • Bundan sonraki işlemde özel temizleme tozu tüm halıya uygulanır.

  • Özel, teknolojik temizleme makinası ile vakumlu olarak temizlik işlemi gerçekleştirilir.

  • Halının fiberlerine kadar etkili olan bu maline tüm halıyı güçlü bir şekilde temizler.

  • Kurutucu makine ile tüm halının suyu çekilir.

  • Kurutma işleminden sonra tüm halı temizliği sona ermiş olur.



Özellikle yerinde temizlik yapılırken tüm halıya nüfuz edecek şekilde makineli uygulama gerçekleştirilir. Son teknoloji vakumlu makineler tüm kiri ve pisliği içine çeker. Özel sodalı karışım, halının derinlerine inen kirleri yukarıya çıkarır. Ayrıca içerisindeki özel temizlik maddesi ile halının dibinde yer alan bakteri ve mantarları da yok eder. Firmamız tarafından sunulan yerinde halı temizliği kapsamında tüm bu işlemler çok zaman almadan, detaylı ve incelikli şekilde uygulanır. Özellikle yeni doğmuş bebeği olanlar, evcil hayvan besleyenler ve alerjisi olanlar için oldukça yararlı ve sağlıklı bir temizlik hizmetidir.


Yerinde Halı Temizliğinin Avantajları

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu temizlik türüne olan ilgi son zamanlarda artmaya başlamıştır. Bunun en önemli nedenlerinden biri şüphesiz sağlamış olduğu avantaj ve yararlardır. Özellikle diğer halı yıkama uygulamalarından ayrılan özellikleri ile daha sağlıklı ve çevreci bir temizlik sunması bu avantajların başında gelmektedir. Bahsedilmesi gereken en önemli avantaj daha az su kullanımı ile daha etkili bir halı temizliği elde etmektir. Zira yerinde halı temizliği ile halılar klasik sulu teknikler ile yıkanmamaktadır. Özel makineler ve güçlü temizlik malzemeleri ile yıkanmaktadır. Yerinde olmasından dolayı da su ikincil planda kullanılır. Bu noktada suyu verimli kullanarak etkili bir temizlik gerçekleştirilmiş olur. Bol su kullanımı halıdamantar ve küf oluşumuna neden olmaktadır. Yerinde temizlik, son teknoloji ekipmanlar ile az su kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Bundan dolayı da mantar ve küf oluşumuna izin vermez.


Bahsedilmesi gereken bir diğer avantaj ise temizleme süresidir. Diğer temizlik tekniklerinde halılar alınmakta ve birkaç gün sonra teslim edilmektedir. Yerinde temizlikte ise halılar olduğu yerde temizlenmekte ve işlem sadece bir gün sürmektedir. Halının kuruması da çok su kullanılmamasından dolayı oldukça kısa sürede olur. Genel olarak ise yerinde halı temizliği sonrasında halılar 1-2 saat içerisinde kurumakta, daha hijyenik ve sağlıklı olmaktadır. Çevre ile barışık bir temizlik hizmeti olmasından dolayı da özellikle bebekler ve evcil hayvanı olanlar için oldukça iyi bir temizlik tercihidir.



0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page