top of page
Yazarın fotoğrafıbalamir han

Evde koltuk temizleme



Koltukların temizliği, hem aile sağlığı için hem de estetik sebeplerle önemlidir. Koltuğunuzu elle silmek isterseniz özel ürünler veya beyaz sabun kullanın ya da temizlik robotunuzla yıkayın. Oluşan günlük lekelereCif Her Yer Spreygibi çok amaçlı bir ürünle müdahale edin. Çamaşır makinesinde yıkanabilen koltuk kılıflarını iseOmo Color gibi bir sıvı deterjanla yıkayarak renklerini koruyun.


Koltuk Yıkama Nasıl Yapılır?

Eğer kılıfı çıkan ve yıkanabilen bir koltuk takımınız varsa işiniz kolay. Bu durumda evde koltuk yıkama, kılıfları sökmek, renkliler için uygun Omo Ultra Color Sıvı Deterjan gibi bir deterjanla yıkamak ve kurumasını beklemek kadar basittir. Ancak koltuk döşemesi sabitse o zaman şu adımları uygulayabilirsiniz:

Öncelikle koltuğunuzu elektrik süpürgesiyle dip köşe süpürün. Böylece aralara kaçan kırıntılardan, toz ve kirlerden kurtulmuş olursunuz. Koltuk yüzeyinde daha inatçı partiküller varsa bunlardan nazikçe fırçalayarak kurtulun. Evcil hayvanınız varsa tüy toplayıcı ile tüyleri toplamayı unutmayın.Koltuğunuzun etiketini kontrol ederek ne tür temizleyici kullanabileceğinizi öğrenin. Bazı koltuklar su bazlı temizleyicilerle, bazıları ise susuz temizlenmelidir.Koltuğunuzu genel olarak temizlemeden önce lekelere müdahale edin. Günlük lekeleri Cif Her Yer Sprey gibi çok amaçlı bir ürünü doğrudan uygulayarak çıkarabilirsiniz. Koltuğunuz için uygunsa 3 birim ılık su, 1 birim beyaz sirke ve biraz bulaşık deterjanını karıştırarak leke çıkarıcınızı kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bu karışıma batırdığınız bir bezle lekeli alanı sildikten sonra başka bir temiz bezle durulayın. Koltuğunuza zarar vermediğinden emin olmak için mutlaka bu karışımı önce koltuğun görünmeyen bir yerinde deneyin. Koltuğunuzu silmekle ilgili daha fazla bilgiyi bu yazımızda  okuyabilirsiniz.Eğer koltuğu elinizle silecekseniz marketlerde satılan döşeme temizlik ürünlerini veya suyun içinde köpürteceğiniz beyaz sabunu kullanabilirsiniz. Ancak, özellikle de elektrik süpürgenizin su çekme özelliği yoksa fazla ıslatmamaya dikkat edin. Bu, kuruma süresini uzatarak, koltuğun zarar görme riskini artırabilir.Eğer temizlik robotunuzun koltuk yıkama özelliği varsa, önerilen temizlik ürününü temiz su bölmesine ekleyin. Koltuğunuz için uygun olduğundan emin olmak için ürünün kullanım talimatlarını dikkatlice okuyun. Koltuğunuzu iyice yıkayın ve suyu dikkatli bir şekilde geri emdirin.

Son aşama olarak koltuğunuzu kurumaya bırakabilirsiniz. Odanın güzelce hava alıyor olması kuruma işlemini hızlandıracaktır.

Deri ve Kadife Koltuk Yıkama Nasıl Yapılır?

Deri ve kafide koltuklar temizlenirken bazı özel durumlar söz konusudur. Bu koltukların görünümünü ve yapısını korumak için şunlara dikkat edilmelidir:

Deri koltuklar deri için özel üretilmiş temizleyiciler ile silinmelidir.Deri, fazla sudan zarar görebilir dolayısıyla silinirken kullanılan su miktarına dikkat edilmelidir. Deri koltuk temizlenirken buharlı koltuk yıkama teknikleri kullanılmaz.Kadife koltuklar ılık su ve amonyak karışımı ile silinebilir. Ancak döşemeye zarar vermediğinden emin olmak için mutlaka bu karışımı önce koltuğun görünmeyen bir yerinde deneyin. Koltuğu silerken sağ-sol hareketi yapmamaya, tüylerin yönüne göre silmeye dikkat edin.Buharlı koltuk yıkama ya da sirke ve su karışımı ile silmek, kadife koltukların parlaklığını korumaya yardımcı olur.

Doğru temizlik tekniklerini uyguladığınızda koltuğunuz formunu ve güzel görünümünü uzun yıllar boyunca koruyacaktır.

Evde koltuk yıkama hizmeti artık profesyoneller tarafından da verilmektedir. Bu hizmetlerde şirket eve koltuk yıkama makinesiyle gelir ve temizleyici maddeyi koltuğa sıktıktan sonra koltuğu makinenin güçlü etkisiyle temizler. Özellikle çıkmayan lekeler söz konusuysa veya koltuk uzun zamandır temizlenmemişse bu sizin için doğru çözüm olabilir. Hangi yöntemi tercih ederseniz edin, tertemiz koltuğunuz salonunuzun görünümünü güzelleştirecektir.

Koltuğun kol ve baş koyulan bölgeleri daha çok kirlenir. Bu bölgeleri sık sık silmeyi ihmal etmeyin. Koltuktaki lekeye suyla müdahale ediyorsanız iz kalmaması için az miktarda su kullanmaya özen gösterin. Koltuğunuzu doğrudan güneş ışığına, yemek buharına ve sigara dumanına maruz kalmayacak bölgelere yerleştirin.


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page